НАЧАЛО ЗА НАС ЦЕНИ И УСЛУГИ ИНТЕРИОР VIP КОНТАКТ
ИНТЕРИОР


В България аранжирането на жилища, офиси или отделни помещения със старинни мебели, картини и аксесоари е все още нетрадиционно решение към което се обръщат малцина.

Какво получавате с подобно обзавеждане:Всичко това означава:

1. Уникална индивидуалност:

Уникална, защото всеки един експонат никога не се повтаря – образци от един и същи период, стил, материали и дори автор са винаги различни – между тях може да има единствено сходство на общи стилистически белези.
Индивидуалност – в нейната основа стои благородната еклектика. Хармоничното съчетаване на мебели и предмети принадлежащи към различни стилове и периоди създава неподозирани възможности за изразяване на личността на притежателя им. Неговото активно участие в подбора на всеки образец намира своето въплъщение в цялостното обзавеждане.
За да бъде постигната в максимална степен подобна хармония е от изключителна важност никога да не бъдат пренебрегвани съветите на специалисти, изцяло познаващи особеностите и принципите на класическия интериор, т.е. никога не мислете, че сами ще се справите по – добре от един експерт. Това е единствената гаранция за хармонията във вашия дом.

2. Автентичен лукс:

За разлика от масово разпространяваните днес „ретро мебели” или „ретро реплики” на предмети за бита, техните първообрази са оригинални произведения на приложното и декоративното изкуство, създадени в епохи, в които художествените критерии са били на изключително високо ниво, времена в които майсторската изработка на всеки един детайл, цялостното естетическо излъчване и стремежа към висококачествени материали са били от първостепенно значение за техните автори.
Пространство, обзаведено с „ретро имитации” никога не ще внуши автентичния лукс, който притежава старинния стилен интериор – той винаги ще си остане имитация. В такива случаи прецизната художествена изработка е винаги за предпочитане, истинските материали също – стол от масивен орех, маса покрита с фурнир от махагон, шкаф със истински мраморен плот и интарзия от палисандър и розово дърво.

Изборът е между:

фламандска масичка за кафе от средата на ХIХ век, с деликатна дърворезба и плот покрит с фурнир от орехово коренище покрита с ръчна шеллакова политура
или
масичка за кафе, с компютърна резба на плотер, плот от ПДЧ, покрит с хартиена снимка на фурнир и полиуретанов лак и пореден номер 3463.

3. Актуално стилно обзавеждане:

Актуално, защото обзавеждане, в което преобладават или присъстват, като акценти, старинни мебели и аксесоари е винаги независимо от непрестанно променяните от дизайнерите концепции. Повечето интериорни решения, които са модерни днес, бързо губят своята актуалност и след няколко години се стига до поредното скъпо струващо осъвременяване на вашия интериор.
Единствено присъствието на повече или по – малко старинни експонати дава възможност един интериор да се задържи по – дълго време актуален. А когато цялостното обзавеждане е издържано в духа на класическия интериор, тогава то може да остане непроменено с десетилетия.
Стилно, защото стиловете, в които са създавани старинните мебели са доказали, че притежават неоспорими естетически качества. Плод на високо художествено майсторство, те винаги будят възхищение. Дори и най – семплите образци правят впечатление с изяществото на линиите, оформящи силуета им и хармонията, която те излъчват.

4. Ивестиция:

Да инвестираш в интериора – такава възможност дават единствено старинните мебели и антикварни предмети. Няма съвременно обзавеждане, което да съхранява вложените средства по подобен начин.
За да увеличи печалбата си, днешното производство на мебели за дома (а и за офиса) залага на евтини материали, което води до бърза амортизация на продукцията. Това налага и подмяната на тези мебели, а това води до допълнителни разходи.
В този смисъл, старинните мебели са по – добър избор, тъй като при тях е възможна реставрация, която да им върне предишния блясък. Това е доста по – изгодно от изхвърлянето на овехтяла и закупуването на нова мебел. Факт, който мнозина пропускат, определяйки бюджета си за обзавеждане и начина, по който той да бъде изразходен.
Старинните мебели могат не само да бъдат реставрирани. Те биха могли да се разглеждат и като инвестиция. Днес, единствено те могат да съхранят парите похарчени за интериора на едно жилище или офис. Когато техният притежател реши след време да ги замени, вместо да ги изхвърли или прибере в склад, той ще разполага с конвертируеми произведения на изкуството, които пазят и дори с годините увеличават своята цена.
Това се отнася и за повечето старинни аксесоари, антикварни предмети, класическа скулптура и живопис. Защото всички те са издържали проверката на времето и чрез художествените си стойности, са намерили своето място в културния живот и пазара на произведения на изкуството.


АГЕНЦИЯ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ И ОЦЕНКА НА ИЗКУСТВО И АНТИКВАРИАТ ©
1992-2009

Уеб Дизайн: ПроСтудио